SC. AQUASKAPING SRL.
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

SC. AQUASKAPING SRL.

Amenajari interioare si exterioare
 
AcasaPortalGalerieUltimele imaginiCăutareÎnregistrareConectare
Galerie
Iazurile si necesitatile lor Empty
Ultimele subiecte
» Instalatii de irigat
Iazurile si necesitatile lor EmptyMier Apr 27, 2011 7:24 pm Scris de Mihai

» Crevetii-bijuteriile apei
Iazurile si necesitatile lor EmptyMar Apr 19, 2011 1:38 pm Scris de Mihai

» Tipuri de acoperisuri pentru case
Iazurile si necesitatile lor EmptySam Apr 02, 2011 9:59 am Scris de Simonyka

» Cum alegem mocheta?
Iazurile si necesitatile lor EmptySam Apr 02, 2011 9:50 am Scris de Simonyka

» Ciclide Malawi
Iazurile si necesitatile lor EmptyMier Mar 30, 2011 11:16 am Scris de Mihai

» Donez melci
Iazurile si necesitatile lor EmptyMier Mar 30, 2011 11:13 am Scris de Mihai

» Scalari Marmorati
Iazurile si necesitatile lor EmptyMier Mar 30, 2011 11:12 am Scris de Mihai

» Gazonul natural
Iazurile si necesitatile lor EmptyLun Mar 21, 2011 2:13 pm Scris de Mihai

» Iazurile si necesitatile lor
Iazurile si necesitatile lor EmptyLun Mar 21, 2011 1:24 pm Scris de Mihai

Căutare
 
 

Rezultate pe:
 
Rechercher Cautare avansata
Forum
Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Parteneri
forum gratuit

 

 Iazurile si necesitatile lor

In jos 
AutorMesaj
Mihai
Admin
Mihai


Mesaje : 29
Puncte : 99
Data de inscriere : 21/02/2011
Varsta : 47
Localizare : Bucuresti

Iazurile si necesitatile lor Empty
MesajSubiect: Iazurile si necesitatile lor   Iazurile si necesitatile lor EmptyLun Mar 21, 2011 1:24 pm

Iazul intr-o gradina, o transformă pe aceasta într-un loc primtor, de relaxare şi tihnă. Oricine poate avea un iaz în funcţie de spaţiu şi buget, de la un mic lac într-un butoi pe balcon până la un proiect mai ambiţios conţinând cursuri de apa ,peşti, fântâni arteziene cascade, lumini, etc. Odată construit şi umplut, lacul necesită îngrijiri minime astfel încât să vă puteţi relaxa şi bucura de frumuseţea lui cu adevărat. În acest sens am detaliat câteva lucruri utile, plecând de la proiectarea şi construcţia sa, până la populare şi întreţinere.

Materiale folosite
Un iaz poate fi construit din urmatoarele materiale mai cunoscute:
- fibra de sticla
- folie PVC.
Cele din folie speciale pentru iazuri au devenit foarte populare în ultimii ani datorită faptului că se pot croii la dimensiuni foarte mari şi mai nou sunt şi de diferite culori. Au o durata între 10 si 15 ani şi sunt accesibile ca preţ.
- folie din cauciuc ( EPDM).
Sunt foarte flexibile , durabilitate mare ( peste 25 de ani), se repara uşor .
Un lac planificat amănunţit care este bine construit , bine populat şi îngrijit este o sursa constantă de plăceri. Trebuie avut grija să se respecte următoarele aspecte:

Poziţia şi forma.
Recomand ca iazul sa nu fie tot timpul în soare datorită faptului că vara nu puteţi scăpa de infuzori ce inverzesc apa.Să fie vizibil din casa , uşor accesibil , să nu existe copaci în jurul iazului datorită faptului că rădăcinile lor ar putea perfora folia ,iar fruzele uscate ,toamna , vor acoperi toata pelicula apei iar prin descompunerea lor se dezvoltă bacteriile anaerobe care sunt toxice. La stabilirea poziţiei iazului trebuie avut în vedere şi accesul la energia electrică.
Iazurile pot fi circulare , ovale sau alte forme. Cel mai bine este să găsiţi o formă simplă pentru că cele cu forme variate duc la costuri suplimentare datorită faptului că folia trebuie lipită cu un adeziv special.

Mărimea.
Un lac mai puţin adânc poate să ducă la încălzirea apei . Dimensiunea minima recomandată pentru realizarea unui echilibru în apa este de 3.7 m2 care corespunde unui lac de 2.4m x 1.5m. Adâncimea este de minim 0.8 m dar adâncimea ideala este de minim 1.2m . În iazul în care am numai caraşi şi nuferi am o adâncime de 0.8 m şi nu am avut probleme în nici o iarna, adică să îngheţe în proporţie de 100%.

Plantarea.
Alegerea speciilor de plante potrivite pentru lac este foarte importantă pentru bunăstarea sa, nu toate plantele trebuie să fie decorative. Planificarea cu grija este cheia economiei când dorim să construim iazul cu o firma specializată sau să ni-l facem singuri. Este esenţial să ştim exact ce ne dorim şi să nu facem compromisuri la calitatea produselor.

Etapele ce trebuie parcurse în construcţia iazului din folie :-proiectarea iazului pe hârtie-marcarea formei iazului cu o sfoară-săpaţi groapa sub un unghi de 20 de grade pentru a preveni prăbuşirea malurilor-acoperiţi groapa cu un strat de 5 cm de nisip-cumpărarea materialului izolant (geotextil) şi a foliei în funcţie de dimensiunile gropii-introducerea geotextilului-se lasă folia la soare pentru a deveni mai elastica-trageţi folia peste groapă după ce se asigură centrarea ei peste groapă-lăsaţi folia să alunece în groapă şi fixaţi marginile cu bolovani-umplerea bazinului-pe măsură umplerii bazinului trebuie tras de folie pentru a se întinde toate cutele-după ce bazinul este umplut se taie marginile foliei lăsând 30 cm de jur împrejur pentru fixarea marginii.

Marginea aleasă pentru lac este o chestiune de gust trebuie să fie compatibilă cu stilul grădinii dumneavoastră şi să marcheze bazinul. Marginile dure pot include bolovani de apă, pavaje şi chiar lemn. O alternativă pentru un lac este crearea unei grădini mlăştinoase în vecinătate. Aceasta se va construi odată cu lacul folosind o singura bucata de material pentru ambele amenajamente întinsa la 1 m in jurul lacului. Această soluţie este obligatorie când în iaz dorim sa avem crapi koi.
Sus In jos
https://case-gradini.forumgratuit.ro
 
Iazurile si necesitatile lor
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
SC. AQUASKAPING SRL. :: Amenajari exterioare :: Cascade- Iazuri - Helestee-
Mergi direct la:  
creează un forum | ©phpBB | Forum gratuit de suport | Semnaleaza un abuz | Discuții recente