SC. AQUASKAPING SRL.
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

SC. AQUASKAPING SRL.

Amenajari interioare si exterioare
 
AcasaPortalGalerieUltimele imaginiCăutareÎnregistrareConectare
Galerie
Boli comune la pestii de apa dulce Empty
Ultimele subiecte
» Instalatii de irigat
Boli comune la pestii de apa dulce EmptyMier Apr 27, 2011 7:24 pm Scris de Mihai

» Crevetii-bijuteriile apei
Boli comune la pestii de apa dulce EmptyMar Apr 19, 2011 1:38 pm Scris de Mihai

» Tipuri de acoperisuri pentru case
Boli comune la pestii de apa dulce EmptySam Apr 02, 2011 9:59 am Scris de Simonyka

» Cum alegem mocheta?
Boli comune la pestii de apa dulce EmptySam Apr 02, 2011 9:50 am Scris de Simonyka

» Ciclide Malawi
Boli comune la pestii de apa dulce EmptyMier Mar 30, 2011 11:16 am Scris de Mihai

» Donez melci
Boli comune la pestii de apa dulce EmptyMier Mar 30, 2011 11:13 am Scris de Mihai

» Scalari Marmorati
Boli comune la pestii de apa dulce EmptyMier Mar 30, 2011 11:12 am Scris de Mihai

» Gazonul natural
Boli comune la pestii de apa dulce EmptyLun Mar 21, 2011 2:13 pm Scris de Mihai

» Iazurile si necesitatile lor
Boli comune la pestii de apa dulce EmptyLun Mar 21, 2011 1:24 pm Scris de Mihai

Căutare
 
 

Rezultate pe:
 
Rechercher Cautare avansata
Forum
Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Parteneri
forum gratuit

 

 Boli comune la pestii de apa dulce

In jos 
AutorMesaj
Mihai
Admin
Mihai


Mesaje : 29
Puncte : 99
Data de inscriere : 21/02/2011
Varsta : 47
Localizare : Bucuresti

Boli comune la pestii de apa dulce Empty
MesajSubiect: Boli comune la pestii de apa dulce   Boli comune la pestii de apa dulce EmptySam Feb 26, 2011 10:51 pm

Privind în acvariu şi a vedea un peste bonlav ,dumneavoastră pentru prima dată, poate fi un lucru alarmant. Spre deosebire de pisici şi câini, nu poti doar... hop in masina si hai la veterinar. Mai mult decât atât, datorită naturii delicate la peştii tropicali, în cazul în care nu este tratata rapid, boala nu poate ucide doar peştele infectat, s-ar putea răspândi la restul de acvariului si potenţial poate afecta intreaga populatie.

Deci, întrebarea frecventa pentru proprietarii de peşti , atunci când peştele lor este infectat este, "Ce boala are peşte mele şi cum îl pot trata?" Vestea buna este ca, cele mai frecvente boli sunt tratabile şi, dacă este făcut în mod corespunzător, peşte dumneavoastră are o şansă bună de supravieţuire. Mai mult decât atât, multe dintre tratamente sunt relativ simple pentru a fi efectuate (şi mult mai ieftin decât de a lua o pisică sau un câine la veterinar).


Inainte de a ajunge în la unele dintre bolile comune şi tratamentele lor, va fi bine să reţineţi că, la fel ca şi cu propria sănătate, îngrijirea preventivă este întotdeauna recomandata să păstraţi peşti sănătoşi şi viu colorati. Cele mai multe boli de apă dulce sunt cauzate de calitatea apei scăzută, nivelul ridicat bacterii, supra-alimentare şi neglijarea generala de la proprietari. Păstraţi acvariul ferit de bacterii dăunătoare prin efectuarea de modificări consecvente de apă (25% - 35% din acvariu de apă o dată pe săptămână), a curata sistemul de întreţinere filtrare atunci când este necesar şi hranirea peştilor doar atat cat pot mânca în mai puţin de două minute o dată pe zi . Făcând acest lucru va reduce riscul de boli care intră în acvariul eco-sistem.

Ingrijirea preventiva, deşi eficiente, nu elimina complet sansa de a se imbolnavi peştii dumneavoastră. Cel mai bine pentru a identifica rapid o boala, este observarea simptomelor la pestele bonlav.Mai jos este o schiţă cu unele dintre cele mai frecvente boli şi simptomele lor si cel mai bun mod de a trata aceste boli.

Hidropizie


Simptome: solzi la peştele infectat vor deveni ridicati de pe corp , dandu-i un aspect de peste umflat.
Tratament: hidropizie este o infecţie bacteriană internă şi destul de des intalnita ,iar în momentul în care diagnosticare a fost făcută, şansele peştelui de supravieţuire este mică. Dacă boala este depistata mai devreme, există medicamente care pot fi achiziţionate de la magazinul dvs. de animale . Ele pot sau nu pot fi eficace. Zilnic modificări de apă pentru a încerca şi de a îmbunătăţi calitatea apei poate ajuta, de asemenea. Puteţi încerca, de asemenea, o baie de sare, care este explicat în detaliu mai jos. Hidropizie nu este o boala foarte contagioasă , dar cel mai bine este să plasezi în carantină orice peşte infectat cu orice fel de infectie bacteriana.

Ich (Ichthyophtirius) - aka: Boala petelor albe sau grisul la pesti


Simptome: Apare pe corpul peştelui puncte albe cu concentrare mai mare pe şi în jurul înotătoarelor. Petele sunt de culoare albă şi sunt pe corp si înotătoarele pestelui infectat.
Tratament: Ich, de obicei, este cauzată de calitatea proasta a apei. Este, de asemeneaintalnita si la acvariile mai noi şi, atunci când peştii sunt introdusi noi. Există o multitudine de moduri de a-l scăpa de aceasta boala ,deşi trebuie să se facă rapid, deoarece este contagios la alţi peşti. Cele mai multe magazine pentru animale de companie sunt aprovizionate cu medicamente ce pot fi utilizate pentru combaterea bolii, toate cu diferite grade de eficacitate. Când se utilizează medicamente, asiguraţi-vă că pentru ati eliminat carbonul din filtrare, deoarece va absorbi medicamentatia.O alta metoda de eliminare a acestei boli este cresterea temperaturii apei la 29-30 grade temperatura si adaugarea unei lingurite de sare , insa aerarea acvariului trebuie crescuta , aceasta metoda nu trebuie sa dureze mai mult de 3 zile , dupa care se va schimba o parte din apa si temperatura trebuie scazuta treptat in 2-3 zile pana la valorile normale ale pesteului ce il gazduiti .

Fin Rot


Simptome: Aripioare de peştelui dvs. par a fi putrezire sau mancate. Peşte va sta în mod normal pe partea de jos a acvariului avand aspectul vizibil bolnav, se deplasează foarte puţin. Este o boala contagioasa la alţi peşti şi de obicei apare atunci cand un peşte are si alte infecţii ca Ich sau vata.
Tratament: Fin putregai este cauzată de orice număr de bacterii şi, de obicei, începe atunci când un peşte devine surminat. În primul rând, verifica nivelul de apa deoarece acest lucru poate fi un indiciu de ce peşte a devenit surminat .Furnizorul local de aprovizionare pentru animalele de companie va fi în măsură să vă ajute direct la un antibiotic adecvat. Fin rot apare deobicei de la alimentaţia deficienta .

Vata de bumbac - aka: Ciuperca pestelui


Simptome: Atunci cand pestele va avea fire de bumbac pe corp, gură, sau înotătoarelor. Este foarte similar cu apariţia grisului. Aceasta bola este contagioasa.
Tratament: Ca Fin Rot, vată apare de obicei atunci când un peşte a fost stresat. De asemenea, este un rezultatul calitatii apei foarte scazuta. Vata este cauzată de bacterii si este usor de tratat prin medicamente de obicei găsite la magazinele de animale de companie. schimbarea regulata a apei şi de întreţinere buna a acvariului va ajuta pentru combaterea rapida a bolii, de asemenea, poti preveni afectarea peştilor dumneavoastră. Este o idee bună ca pestele afectat sa fie mutat in carantină ,boala fiind contagioasa.

Intoxicatii cu Amoniac


Simptome: Branhii rosii si inflamate iar pestele sta la suprafaţa apei "tanjind" da aer. Foarte frecvente apare in acvari noi populate.
Tratament: niveluri de Amoniac creşte în acvarii atunci când deşeurile organice începe să se descompuna în acvariu. Otrăvirea cu Amoniac este uşor de prevenit prin tratarea apei cu oricare din multitudinea de produse de tratament amoniac disponibil la magazinul local de aprovizionare pentru animalele de companie. Amoniacul este, de asemenea, un produs secundar la acvariile suprapopulate. Cauza Sistemul de filtrare funcţionează la eficienţă maximă şi/sau nu efectueaza o filtrare corespunzatoare. În cazul în care pestii dumneavoastra sunt in suferinţă, efectuează o schimbare semnificativă de apă imediat (50% - 60%). Asiguraţi-vă că ati tratat apă înainte să o introduceti în rezervor. Continua schimbări zi cu zi de apă până când nivelurile de amoniac revine înapoi la niveluri de siguranţă.

Nitrit / intoxicaţii cu nitrit- aka: boală de sânge Brown & Sindromul Acvariu Nou


Simptome: Toti peştii din acvariu se misca lent, chiar stau nemişcati şi stau chiar la suprafaţa apei sau branhii poate fi de culoare cafenie/maro si se va deplasa rapid în cazul în care peştele respira foarte greu.
Tratament: oricand nivelul amoniacului poate creşte în apa pana la un nivel ridicat de Nitrit. Când bacterie oxidează Amoniacul in apa, compus rezultat devine Nitrita. Este mai puţin toxic decât Amoniac, dar nici unul nu contine mai puţin toxine. Atunci când peştii sunt expuşi la niveluri ridicate Nitrit, sistemul lor imunitar este slăbit, făcându-i mai sensibili la alte boli. Daca este lasat netratata, peştele va muri în cele din urmă . Nitratii pot fi eliminati prin administrarea de plante vii şi schimbarea regulata a apei. Nitraţii pentru a putea ucide pestele la un nivel ridicat poate crea un "Bloom biologic", adica rezultă o apa foarte tulbure( de culoare verzuie ). Pentru a reduce nivelul de nitraţi efectueze o schimbare semnificativă de apă (50% - 60%) şi creşte aerarea acvariului. De asemenea, se adaugă 50 mg de clorură de sare . La acest nivel, sare va fi inofensive pentru peşti. Schibarile ulterioare de apă vor elimina sarea din apa.

O baie de sare este o metoda foarte eficienta de a trata multe dintre bolile bacteriene menţionate mai sus. Sarea este eficace în a ajuta in lupta cu bacterii şi paraziţi şi poate creşte foarte mult şansele de supravieţuire la peştele dumneavoastră.

Baile de sare

• Curăţaţi-o găleată mica ( 10 Litri )
• În găleată, puneti 4 linguri de sare
• Se adaugă 2 litri de apa din acvariu, amestecati pana se dizolva sarea,dupa care se completeaza cu apa curata ( im prealabil fiarta si racita )
• După ce sarea sa dizolvat complet, se pune peştele în găleată, 5 până la 30 de minute.
• Uita-te la peştele îndeaproape în timpul baie. În cazul în care prezintă orice semne de suferinţă, puneţi-o înapoi în acvariul .

Sus In jos
https://case-gradini.forumgratuit.ro
 
Boli comune la pestii de apa dulce
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
SC. AQUASKAPING SRL. :: Amenajari interioare :: ACVARISTICA :: Boli-
Mergi direct la:  
Forumgratuit.ro | ©phpBB | Forum gratuit de suport | Semnaleaza un abuz | Discuții recente