SC. AQUASKAPING SRL.
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

SC. AQUASKAPING SRL.

Amenajari interioare si exterioare
 
AcasaPortalGalerieUltimele imaginiCăutareÎnregistrareConectare
Galerie
Nispul si substratul Empty
Ultimele subiecte
» Instalatii de irigat
Nispul si substratul EmptyMier Apr 27, 2011 7:24 pm Scris de Mihai

» Crevetii-bijuteriile apei
Nispul si substratul EmptyMar Apr 19, 2011 1:38 pm Scris de Mihai

» Tipuri de acoperisuri pentru case
Nispul si substratul EmptySam Apr 02, 2011 9:59 am Scris de Simonyka

» Cum alegem mocheta?
Nispul si substratul EmptySam Apr 02, 2011 9:50 am Scris de Simonyka

» Ciclide Malawi
Nispul si substratul EmptyMier Mar 30, 2011 11:16 am Scris de Mihai

» Donez melci
Nispul si substratul EmptyMier Mar 30, 2011 11:13 am Scris de Mihai

» Scalari Marmorati
Nispul si substratul EmptyMier Mar 30, 2011 11:12 am Scris de Mihai

» Gazonul natural
Nispul si substratul EmptyLun Mar 21, 2011 2:13 pm Scris de Mihai

» Iazurile si necesitatile lor
Nispul si substratul EmptyLun Mar 21, 2011 1:24 pm Scris de Mihai

Căutare
 
 

Rezultate pe:
 
Rechercher Cautare avansata
Forum
Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Parteneri
forum gratuit

 

 Nispul si substratul

In jos 
AutorMesaj
Mihai
Admin
Mihai


Mesaje : 29
Puncte : 99
Data de inscriere : 21/02/2011
Varsta : 47
Localizare : Bucuresti

Nispul si substratul Empty
MesajSubiect: Nispul si substratul   Nispul si substratul EmptySam Feb 26, 2011 10:43 pm

Substratul pe care il alegeţi poate avea un impact semnificativ asupra aspectul estetic al rezervor, precum şi starea de sănătate a peştilor dar şi a plantelor vii. Există patru aspecte importante ale substratului pe care trebuie să le luaţi în considerare atunci când faceti selectarea, ce este potrivita pentru plante: dimensiunea particulelor, culoare, reactivitatea cu apă, şi efectul acesteia asupra pestilor dumneavoastra.
Substraturile variază mult în ceea ce priveşte dimensiunea particulelor - de la nisipurile din particule foarte mici la bolovani de râu mai mari, substratul cu particule mari permite ca mai multe alimente neconsumate şi a deşeurilor de a pătrunde printre pietre , care să conducă la toxine prin descompunerea lor. Particule mici ,foarte compact, poate conduce la zonele în care duce la lipsa de oxigen. Aceste zone pot elibera în cele din urmă hidrogenului sulfurat - o substanţă care este extrem de toxica pentru peşti.

Mărimea particulelor are, de asemenea, un impact mare asupra stării de sănătate a peştilor şi uşurinţa de curăţare. De exemplu, unii peşti place să plimbe substratul in gura lor şi sa il mute. De aceea, nu este o idee bună să se amestece aceste tipuri de nisip, deoarece particulele mici ii pot irita. Nisipul poate fi, de asemenea, oarecum dificil de curăţat ca particule mici de multe ori sa fie aspirate din acvariu, împreună cu deşeurile. Pe de altă parte, unii peşti se bucura de a face cuiburi sau casele din substrat şi în aceste cazuri, dimensiuni mari particule nu sunt favorabile pentru acest obicei. După cum puteţi vedea, este important să se studieze nevoile specifice peştilor atunci când, aveti în vedere dimensiunea particulelor corespunzătoare.

Culoarea

Culoarea de substrat este o alegere foarte personală. Mulţi oameni iubesc vadă luminozitatea de culoare roz din pietriş ,în timp ce alţii ar gândesc la substrat cu aspect nenatural. Unii utilizarea in un substrat ce poate spori culoarea la peşte. Culorile inchise tind să facă un peşte deschis la culoare si aspect strălucitor. Pe de altă parte, un substrat deschis la culoare poate sterge culorile unui peşte , dar se poate face, de asemenea,sa puna in evidenta un peşte de culoare închisă .


Substratul mult prea întunecat poate reduce din cantitatea vizuala a acvariului arată într-un mod similar cu o pictura de cameră în casa dumneavoastră o culoare închisă. Din acest motiv, unii oameni folosesc substrat usor colorat pentru a face acvariul mai deschis şi luminoas.

Aţi putea , de asemenea, să se ia în considerare modul în care va arăta substratul de îndată ce devine murdar.

Reactivitate cu apa

Unele specii de peşti necesită anumiţi parametri. De exemplu, ciclide africane prefera mult un pH mai mare. O modalitate de a creşte pH-ul din acvariu este de a utiliza un substrat ca tampoanele de apă (de exemplu, coral zdrobit). Acesta este motivul pentru care vezi atât de multe rezervoare de ciclide africane care folosesc corali zdrobit ca substrat . Muşchi de turbă, pe de altă parte, are efectul exact opus - sa scada pH-ul. Acest lucru este bun pentru specii de peşti, cum ar fi scalari.

Impactul asupra pestelui

Este important să se ia în considerare substratul pe care il alegeţi pentru ca va avea impact asupra sa. Nu numai ca poate reacţiona cu apa aşa cum sa discutat mai sus, dar poate afecta, de asemenea,substrat foarte deschis la culoare poate speria uneori pe peşte, mai ales atunci când este combinat cu iluminare puternică. Acest lucru poate face ca acesta să se ascundă stresandu-l. În general, ar trebui să citiţi despre habitatul natural pestilor dumneavoastra. Apoi, puteţi găsi un bun echilibru între ceea ce este plăcut la ochi şi ceea ce este natural pestelui.

Opţiunile specifice substrat

Acum, că am discutat cum să alegeţi substratul dumneavoastră, în general, ne vom uita la unele dintre cele mai comune substraturi.

Acvarii fara substrat

În timp ce acest lucru nu poate fi alegerea cea mai frumoasa, ea poate servi unui scop. Multe acvarii de reproducţie, acvarii spital, şi bazinelor folosite pentru transport folosesc un acvariu cu fundul gol. Aceasta îl face uşor pentru a prinde peşti şi este foarte uşor de curăţat. Cu toate acestea evident este că nu există nici un șpc de ascuns pentru deşeuri, precum şi alimentele neconsumate. Acesta poate fi, de asemenea strsant pentru peşti care au dorinta de a săpa in nisip.

Pietriş

Pietriş este de departe cel mai frecvent utilizat substrat în acvaristica. El vine într-o multitudine de culori si este adesea favorizat de copii mici . De asemenea, vine în diverse dimensiuni mai mari pot permite o mare cantitate de deşeuri de a pătrunde printre ele ,ceea ce face dificil de păstrat acvariu curat. Acesta este unul dintre motivele pentru care multi acvaristi preferă un bob mai mic de pietris. De asemenea, este important să nu se cumpere pietriş cu muchii ascuţite, mai ales dacă aveţi peşti ce sapa sau cerne substrat.

Nisip

Nisip ,este un substrat foarte frumos. Există mai multe tipuri de nisip ce pot fi folosite - totul, de la nisip sclipici la negru Tahitian, nisip Moon. Nisipul usor colorat ,într-adevăr străluceşte într-un acvariu şi în general, oferă un aspect foarte placut la acvariului. Peşte cu falci delicate (cum ar fi somn corydoras) preferă, de asemenea acest nisip.

Ai nevoie sa fiti atenti la alegerea filtrului dvs., dacă alegeţi nisip foarte fin. Dacă nisipul este foarte aproape de apsortia filtrului atunci particulele de nisip pot deveni prinse în filtru. Fiţi atent atunci când curăţati sau rearanjat acvariul.

O altă problemă (şi ironic, proprietatea nisipului care o face atat de frumos), este că acesta este de obicei deschisa la culoare. Murdăria şi deşeuri arată într-adevăr în nisip de culoare inchisa.

Nisipul fin este, de asemenea, sensibil la compactare. Acest lucru este o alegere proastă pentru un acvariu plantat ca rădăcinile se pot sufoca dealugul timpului din cauza compactarii.

Coral Măcinat

După cum sa discutat mai sus, coralul zdrobit ridică pH-ul din acvariu. Prin urmare, aceasta nu este o alegere bună pentru peşti care prefera apa cu un pH redus . Este perfect, cu toate acestea, pentru ciclide . De asemenea, oferă o apă mai sărată comparativ cu un acvariu de apă dulce.

Concluzie

Este important să studiati bine nevoile dvs. dar si al peştelui, astfel, un substrat care sa se potriveasca cu cerinţele lor, dar inca arata placut pentru tine.
Sus In jos
https://case-gradini.forumgratuit.ro
 
Nispul si substratul
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
SC. AQUASKAPING SRL. :: Amenajari interioare :: ACVARISTICA :: Hardware-
Mergi direct la:  
Forumgratuit.ro | ©phpBB | Forum gratuit de suport | Semnaleaza un abuz | Discuții recente